lunes, 23 de marzo de 2009



D’on prové l’aigua?
L’altre component bàsic de la vida és l’aigua. Es curiós que els científics encara discuteixin d’on ha vingut l’aigua dels mars.
Durant l’origen del Sistema Solar, l’aigua no es va poder condensar en òrbites properes al Sol, ja que les temperatures eren molt elevades i, per tant, la hipòtesi més acceptada és la que afirma que la van dur asteroides d’una òrbita més extensa.
La terra era un desert. No hi ha havia animals, ni plantes, ni vida i tampoc cels blaus ja que l’atmosfera no portava oxigen.
No hi havia aigua en la superfície de la terra. Tot lo que era expulsat per les erupcions volcàniques s’ha anava depositant en els cels.
La primera pluja.
Amb una calor espantosa van anar caure durant milions d’anys.
Gracies a la massa de la terra i a la seva posició relativa al Sol, la seva atmosfera no va ser arrotjada al buit còsmic. L’aigua va ocupar la superfície de la terra en forma líquida, sòlida i gasosa.
Es van formar els oceans. Va ser a l’aigua on es va començar a formar-se la vida fa 4.000 milions d’anys.

Primeres Cèl·lules
Van aparèixer fa 3.800 milions d’anys.
En un moment determinat aquests quaservans tenen la capacitat de multiplicar-se.
Són molts semblants als bacteris actuals.
Fa 1500 milions d’anys van aparèixer els primers éssers munipluricelulars amb estructura interna més complexa per la presencia dels mitocondris, piroclàstics. Aquest material conté informació necessària per a la reproducció i la supervivència dels organismes.
Aquestes mutacions són molt importants per a l’evolució de l’espècie. El material genètic s’ha obtingut desde la primera cèl·lula.
Avui sabent que les formes més complexes han derivat dels components més simples.

No hay comentarios:

Publicar un comentario